Geplaatst op: 26 maart 2023

Jong Dynam!x Nederlands kampioen!

Jong Dynam!x is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Junior Class van Color Guards.

Color Guard is een sport met daarin van alles van spel, dans, competitie, conditie, discipline, choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen (equipment). Jong Dynam!x maakt gebruik van vlaggen, sabels en rifles (deze zien eruit als een geweer). Ze worden op verschillende manieren gebruikt, van gooien (toss) tot draaien (spins).

In de winterperiode deden de guards van Jong Dynam!x mee met vier contesten van Color Guards Nederland. Waar ze in Drachten en Wijchen nog 3e werden met respectievelijk 73,28 en 74,70 punten zag de jury een enorme groei bij de contest in Leeuwarden waar de meiden en jongen van Jong Dynam!x 2e werden met 77,97 punten. Hierbij hadden ze maar 0,23 punten achterstand op 1e plek.

Na 4 intensieve (extra) trainingen liet Jong Dynam!x zaterdag hun show weer zien tijdens CGN Championships in Eindhoven. Hier overtuigden ze de jury voor het kampioenschap. Ze kregen maar liefst 80,97 punten, wat ze ook hun eerste gouden award van dit seizoen opleverde.

Ons laatste nieuws

Onze partners