Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

http://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/dynamix2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/6 Bloaskapel.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Showband 2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/instrumenten.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/prettywoman2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/jongdynamix20182.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/taptoe2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Condordia Avond-66.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/DSC_5517.jpg

Showband

Showband Concordia in Roden

Geschiedenis

In 1963 werd er in het Groningse Zevenhuizen een tamboerkorps met lyra’s opgericht. Dit was het begin van de huidige muziekvereniging Concordia. Al spoedig werd de band uitgebreid met twirlers. In 1975 werd besloten om ook een brass-sectie toe te voegen en in 1979 completeerde de color guard het geheel. Tegenwoordig telt showband Concordia ongeveer 35 leden onderverdeeld in de vier secties: fanfare, slagwerk, majorettes en color guard.

Showband Concordia in Roden

Eigen stijl

Showband Concordia onderscheidt zich met name door een eigen stijl in show en een herkenbare eigen sound. Daarnaast mag Showband Concordia zich uniek noemen qua samenstelling. Er zijn weinig showbands die nog beschikken over 4 afdelingen te weten; Majorettes, Fanfare, Slagwerk en Guards. Vele malen heeft de showband deelgenomen aan concoursen, waaronder het ODCS te Assen en het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Door de jaren heen wist Concordia maar liefst 4 keer een gouden medaille te halen tijdens het WMC op zowel het onderdeel show als marsparade.

Buitenland

Ook in het buitenland heeft Concordia een aansprekende reputatie opgebouwd. Al vele jaren is de showband bekend binnen en buiten Europa. Zo reisden zij ondermeer naar Frankrijk. België, Duitsland, Luxemburg, Polen en Israël. In 2000 was Concordia te gast in Kfar Saba (Israël) tijdens het “Millennium Festival” en in 2004 waren ze in Polen ter opluistering van de festiviteiten behorende bij de toetreding tot de EU.

Nederland

In eigen land staat showband Concordia borg voor spetterende optredens tijdens taptoe’s, corso’s en andere evenementen.

Oefenen

Tijdens de wekelijkse repetities wordt er hard gewerkt om goed voor de dag te kunnen komen. Daarnaast is het plezier in het showen en de gezelligheid natuurlijk belangrijk.

© 2014 Concordia Zevenhuizen© 2014 Concordia Zevenhuizen