Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

http://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/dynamix2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/prettywoman2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/DSC_5517.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Showband 2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Condordia Avond-66.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/taptoe2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/jongdynamix20182.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/instrumenten.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/6 Bloaskapel.jpg

Minirettes & Majorettes

Al snel na de oprichting van muziekvereniging Concordia in 1963, werd er een majorettegroep opgericht. In de loop der jaren ontstond er een junioren en een senioren team. Deze afdeling heeft verschillende leeftijdsgroepen, de oudste groep heet de majorettes de jongere groep minirettes en de jongste groep ieni-mini’s (zie verder in deze pagina). Al vanaf 5 jaar kun je lid worden van de ieni-mini’s, waar je de allereerste beginselen van het twirlen leert.

Jarenlang hebben de majorettes meegedaan aan de zogenaamde wintertwirl, en niet zonder succes. In de periode van 1999 tot 2004 wisten zij 5 keer kampioen te worden in hun divisie. Tegenwoordig bestaat het winterseizoen uit individuele wedstrijden, waarmee zij ook goed scoren. In 2005 promoveerde de majorettegroep naar de eerste divisie en namen zij voor het eerst in de geschiedenis van Concordia deel aan de Nederlandse Kampioenschappen.

In het zomerseizoen wordt er mee gedraaid met de showband, en worden er diverse optredens verzorgd in het binnen en buitenland. Zowel streetparades als taptoes. Samen met de color guard zorgen zij voor het unieke kenmerkende beeld van showband Concordia.

Minirettes

Minirettes

Vanaf 8 jaar heten ze minirettes. In de wintermaanden trainen ze elke week voor hun wedstrijdshow, waarmee ze deelnemen aan landelijke concoursen. In 2012 wisten zij, als eerste minirette groep van Concordia, deelname aan de Nederlands Kampioenschappen af te dwingen. Tijdens de lessen wordt veel aandacht gegeven aan het verbeteren van baton- en danstechnieken, muziektheorie en exercitie. Met het volgen van  extra cursussen is het mogelijk examen te doen voor de diverse twirldiploma’s. Wanneer de showrepetities, in maart of april, weer beginnen, doen de minirettes mee met de Jeugdshowband. De groepen worden opgedeeld in een twirlteam en een colorguard. Wanneer de juiste leeftijd en het gewenste niveau bereikt wordt, kan een volgende stap worden ondernomen. Er kan dan worden gekozen om door te stromen naar de majorettes of naar de colorguardgroep van de Showband. Ben je geïnteresseerd kom dan gerust eens kijken op de training op dinsdagavond van 17.00 tot 18.00 uur in de gymzaal de Til aan de Evertswijk in Zevenhuizen.

© 2014 Concordia Zevenhuizen© 2014 Concordia Zevenhuizen