Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen (Gr.)

http://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/instrumenten.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/dynamix2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/taptoe2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/prettywoman2018.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/6 Bloaskapel.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/jongdynamix20182.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Condordia Avond-66.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/Showband 2017.jpghttp://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/content/images_banners/DSC_5517.jpg

Dynamix / Colorguards

Dynamix

In het jaar 1979 werd de color guard aan de showband toegevoegd. Daarmee werd showband Concordia qua samenstelling vrij uniek in de showbandwereld. Het is een van de weinige showbands die én een majorettenpeloton én een guard heeft. De color guard is samen met de majorettes het beeldbepalende visitekaartje van de showband. Het gebruik van de beide disciplines in zowel straat- als veldshows is één van de typische kenmerken van de Concordia-stijl.

De opleiding tot color guard gebeurt binnen de vereniging. Tijdens de repetities en door het deelnemen aan clinics worden de aspirant-guards vertrouwd gemaakt met het gebruik van de diverse attributen. Want color guard is allang niet meer alleen het "zwaaien" met vlaggen. Ook stokken, rifles en sables behoren bij het arsenaal. Daarmee worden shows voor het publiek nog spectaculairder. En voor de guardleden worden repetities en optredens alleen maar intensiever en daardoor interessanter.

Ontstaan Dynamix

De colorguard van showband Concordia volgt tijdens de wintermaanden een eigen programma. Sinds een aantal jaren draait de guard mee in het winterguard-circuit van Color Guard Nederland. Voorzichtig in 2004 begonnen in de Prep-class, werd in 2005 het roer omgegooid. De groep ging verder onder de naam Dynamix: afgeleid van de gemixte samenstelling van de groep: color guard, majorettes en zelfs een aantal muzikanten van showband Concordia. Samen zorgen ze voor een show waar de dynamiek van af spat. En het heeft resultaat. Meteen in de eerste contest, in februari 2005 te Drachten, promoveerde Dynamix naar de A-class. In 2012 werden zij Nederlands kampioen in de A-class. In 2013 wisten zij deze titel te prolongeren! 

Een show voor de winterguard behelst niet alleen het gebruik van verschillende attributen en een goede technische uitvoering. De show is vaak een thema, dat in muziek en dans wordt uitgebeeld. Drama en expressie spelen een rol, waarbij attributen en kleding het effect van de muziek ondersteunen.

Kortom, color guard is veelomvattend, theater en sport tegelijk. Dynamix staat onder leiding van Regina de Jager en traint elke dinsdagavond van 19.30-21.30 in gymzaal de Til aan de Evertswijk in Zevenhuizen.

Jong Dynamix

Jong Dynamix

Sinds het begin van 2011 zijn we begonnen met een nieuwe groep bij Concordia: Jong Dynam!x. De groep heeft in hun prille bestaan al grootse resultaten gehaald. Zo werden zij in 2013 Nederlands Kampioen in de Cadet Class! De groep bestaat uit enthousiaste meiden tussen de 7 en 14 jaar en staan onder leiding van Gaby Posthumus en Wendy van Faassen. Ze trainen elke dinsdagavond van 18.00-19.30 in de gymzaal de Til aan de Evertswijk in Zevenhuizen.

© 2014 Concordia Zevenhuizen© 2014 Concordia Zevenhuizen